Organisation

Jernbanebyen udvikles i fællesskab af DSB Ejendomsudvikling A/S, Freja Ejendomme A/S og Baneby Konsortiet. Freja Ejendomme solgte i 2021 sin andel af Jernbanebyen på 78.000 kvm til Baneby Konsortiet, der består af NREP, Novo Holdings og Industriens Pension og som fremadrettet inddrages i udviklingen af området. Freja Ejendomme vil forsat være en del af projektet indtil lokalplanen er vedtaget.

DSB Ejendomsudvikling A/S

DSB Ejendomsudvikling A/S’ formål er at sælge eller projektudvikle den del af DSB’s ejendomsportefølje, der ikke længere anvendes til jernbanedrift. Vi indgår også i kommercielle ejendomsudviklingsprojekter i form af joint venture samarbejder med eksterne investorer. Vores ejendomme er typisk centralt placeret i større byer landet over og omfatter alt fra tidligere havnearealer, godsområder, stationer og boliger til havelodder, kolonihaver og fredskov. DSB Ejendomsudvikling er et selvstændigt datterselskab, der er 100% ejet af DSB.

Freja Ejendomme

Freja Ejendomme udvikler og sælger statens og regionernes funktionstømte ejendomme over hele landet. Vores portefølje består derfor af meget forskellige ejendomme og omfatter alt fra fyrtårne, fængsler og fredede byhuse, til sygehuse, kaserner og større udviklingsarealer. Freja Ejendomme belyser og udvikler ejendomme med fokus på at skabe grundlag for ny anvendelse – til glæde for ikke blot ejendommens nye brugere, men også det omkringliggende lokalmiljø. Freja Ejendomme A/S er et aktieselskab ejet af den danske stat og har en professionel bestyrelse med baggrund i ejendomsbranchen og finanssektoren.

Baneby Konsortiet

Baneby Konsortiet ejes ligeligt af NREP, Novo Holdings og Industriens Pension. De tre parter ser sig selv som en stærk kombination af langsigtet dansk kapital og stærke kompetencer inden for planarbejde og byudvikling. Konsortiet vil fortsat arbejde tæt sammen med Freja Ejendomme om lokalplanen, som skal sikre den bedste og mest værdiskabende plan for Jernbanebyen.